zondag 9 maart 2014

Slow starting H4 wint, maar overtuigt niet.

De tegenstander van The Challengers bleek in de vorige wedstrijd al geen makkelijke prooi. Destijds werd in Heerhugowaard met slechts drie punten verschil de overwinning gegrepen. Ondanks deze waarschuwing bleek heren 4 ook deze avond niet in staat de wedstrijd te controleren. Pas in het laatste kwart wordt onder leiding van Joshua (28 punten) de winst gepakt. Challengers wint, maar hoeft niet overmatig trots te zijn op de 52-41 overwinning.

De opening van de wedstrijd is weinig overtuigend van beide kanten. Heren 4 komt aanvallend niet door de zone. HBC doet het iets beter dankzij het lengteoverwicht, maar komt ook niet los. Er zijn vooral veel gemiste ballen en weinig organisatie aan beide kanten. Het scorebord toont na 10 minuten een treurige 5-9.

Het tweede kwart wordt door het team verbetering beloofd. Dit valt helaas tegen wanneer de verdediging niet direct slaagt in het stoppen van de centers. De druk en de helpside gaan steeds beter maar de rebound zelf eindigt te vaak in de handen van de groen-witten. Langzaam vallen wel de eerste balletjes aan Hoofddorpse kant en blijft echte schade beperkt. Bij rust leiden de bezoekers met 19-24.

In kwart drie wordt de aanval langzaam sterker. Heren 4 weet het wedstrijd tempo te versnellen en komt makkelijker tot de ring en op de vrije worplijn. Bijkomend voordeel is dat de centers van HBC lastiger bijbenen en hun spel ontregeld wordt door het teamwork van de Challengers. Helaas valt vanavond van afstand vrijwel niets (My bad!) en blijft het maken van een echte sprong achterwege. De achterstand slinkt voor het slotstuk wel tot één punt achterstand: 34-35

Het laatste kwart moet de wedstrijd definitief om gaan slaan. De kracht van heren 4 is en blijft de snelheid van de break, en om die te faciliteren gaat ook defensief de druk erop. De resultaten zijn direct zichtbaar. Iedereen zet druk en pakt steals. Met Josh en Donne in de startblokken op de outlet komt eindelijk het verschil in kwaliteit op de borden. HBC raakt gefrustreerd en de wedstrijd wordt ruwer. Dit breekt het verzet van de tegenstander, mede doordat de scheidsrechters met twee onsportieve fouten aan HBC's kant de wedstrijd weer onder controle brengen. De wedstrijd zal helaas ook in de slotminuten niet meer mooi worden, maar Challengers wint wel, met 52-41.

Heren 4 pakt dus twee punten, maar moet zeker leren van deze magere wedstrijd. De ploeg stond 37 keer op de vrije worplijn en scoorde hiervan slechts 16 pogingen (43%!). Op een dag waarop de spaarzame schutters die het team bezit niet kunnen aanhaken en de break dus doorslaggevend is, is dat absoluut te weinig.  Volgende week moet het allemaal beter, want dan wacht de dorpsderby, op vrijdagavond tegen Bv Hoofddorp.

Kwartstanden: 5-9, 14- 15, 15-11, 18-6.